Activiteiten

Wij bieden als enige in Lelystad de volgende groepslessen:

AERIAL YOGA
Een doek, je lichaam en de zwaartekracht. Een fysieke uitdaging terwijl je zweeft in de lucht. Door de doek worden bepaalde houdingen makkelijker terwijl andere oefeningen veel concentratie vragen en het gebruik van al je spieren om in balans te blijven. Aan het eind van de les zink je weg in je eigen hangmat, de ultieme ontspanning! Ervaring is niet nodig. De les duurt 75 minuten. I.v.m. het beperkt aantal doeken raden we aan de les van te voren te reserveren.
Lees verder
EASY ZUMBA GOLD
Deze Zumbales is speciaal ontwikkeld voorde beginner, mensen met lichaamlijke beperkingen en de actieve 50 plusser die graag in vorm wil blijven. Tijdens deze les kan je rustig je conditie opbouwen en de Zumbabewegingen stap voor stap leren. Er is speciale aandacht voor minder belastende bewegingen en bepaalde zones van het lichaam zoals bijvoorbeeld de knie en de heup. De les duurt 60 minuten.
Lees verder
HIPNTIGH
De nieuwe rage! Door gebruik van de hipntigh, een soort elastiek dat met bandjes om je enkels gaat, kun je in korte tijd heel intensief de benen en de billen trainen. De les bestaat uit een intensief cardio gedeelte en wordt afgesloten met spierverstevigende oefeningen voor de Buik, Billen en Benen. De les duurt 60 minuten.
Lees verder
POLE FLOW
Sinds april 2014 is Balans&Dans begonnen met PoleFlow lessen. Een verrassende les waar aan je je eigen draai kan geven, stoer, elegant of sexy...maar vooral HEEL ERG LEUK!
Lees verder
ZUMBATONING
Zumbatoning is een spierversterkende en calorieverbrandende workout. Je gebruikt speciaal voor Zumba ontwikkelde sticks (een soort maracas) van een halve kilogram om de workout intensiever te maken. De les is een combinatie van dans en fitness met als aandachtspunt de ontwikkeling van spierkracht. Je kan tot 1000 calorieën per les verbranden! De les duurt 60 minuten.
Lees verder
LA BLAST
La Blast is een zwingende les. een total body workout gebaseerd op ballroom en latin dans. 

Lees verder
BURLESQUE
Burlesque is de kunst van het teasen, op een theatrale, sensuele, stijlvolle en komische manier.

We laten je flirten met de spannende wereld van Burlesque. De kunst van het teasen. Voel je verleidelijk en krachtig, ontwikkel zelfvertrouwen en je eigen unieke stijl in een ontspannen sfeer. We onderzoeken wat Burlesque inhoudt, leren dansroutines  leren met waaiers, hoeden, stoelen om te gaan.

Fun, anders, uitdagend!

Lees verder
WIJ BIEDEN TEVENS DE VOLGENDE ANDERE LESSEN:

VINYASA YOGA

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

De stijl stamt af van Ashtanga Vinyasa yoga. Het verschil zit hem in de vaste sets houdingen die Pattabi Jois voor ogen had bij Ashtanga Yoga. Bij Vinyasa Yoga beofent je elke keer een andere Flow, afhankelijk van de docent.
De benaming komt vanuit het Sanskriet en betekent ‘op een speciale manier’ (vi) ‘plaatsen’ (Nyasa). Andere stromingen met veel krachtige yogahoudingen zijn Power yoga en Prana yoga. Ze zijn allen ontstaan vanuit Ashtanga.
De les duurt één uur.

Veel plezier met de les!
Lees verder
FIT BAL
Fit Bal is een les van 45 minuten. Met behulp van de grote bal worden alle spieren aangepakt.
Lees verder
ZUMBA
Zumba is een combinatie van fitness en simpele dansbewegingen op Latijns Amerikaanse en andere wereldmuziek . Zumba is het populairste en snelst groeiende fitnessprogramma wereldwijd. Je maakt kennis met Salsa, Merenque, Cumbia, Reggaeton, Samba, Buikdansen en nog veel meer. Dankzij de non-stop, makkelijk te volgen choreografie kan je 500 tot 1000 calorieën per uur verbranden en in topvorm komen. Tijdens de opzwepende danspassen vergeet je helemaal dat je met een intensieve workout bezig bent! De les duurt 60 minuten.
Lees verder
STEP & BURN
Een pittige workout met behulp van een step waardoor de benen en de billen behoorlijk belast worden. Geen moeilijke choreografie maar veel repeaters met de nadruk op conditie en dus vetverbranding. De les wordt afgesloten met spierverstevigende oefeningen. Door de afwisselende muziek wordt je nog meer gestimuleerd om aan je conditie te werken.De les duurt 60 minuten.
Lees verder
POWERPUMP
PowerPump is een groepstraining waarbij gebruik gemaakt wordt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten kan individueel aangepast worden. De oefeningen worden ondersteund door herkenbare muziek. Je lichaam zal snel reageren op PowerPump. Spierconditie, spierversterking, spierversteviging en slanker worden zijn de gevolgen. Je zult je fitter voelen en je zult merken dat je meer energie hebt. De les duurt 60 minuten.
Lees verder
POWER BALANSYOGA
Een combinatie van Tai chi, Yoga en Pilates op muziek. Je werkt aan flexibiliteit, kracht en balans waardoor je je gefocust en kalm voelt. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig opgebouwde serie rekoefeningen, bewegingen en houdingen zorgen voor een workout die het lichaam in harmonie en balans brengt. De les duurt 60 minuten.
Lees verder
PILATES BEGINNERS/ GROUND CONTROL
Pilates voor beginners is een les volgens de ground control principes. Een Pilatesles met oefeningen die minder belastend  zijn voor de rugspieren dan in een "gewone"Pilatesles.
Lees verder
PILATES
In de Pilatesles werken wij aan het versterken van de rug en buikspieren. De les duurt een uur en is in vergelijking met de Ground Control Pilates net iets zwaarder voor de rugspieren.

Lees verder
IN BALANS ZWANGER
Ben je zwanger en wil je toch lekker actief blijven tijdens je zwangerschap? Dan is "In Balans Zwanger" iets voor jou. Niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest.
Lees verder
FEMALE HIP HOP
Female Hip Hop is een girly Hip Hop les op Hip Hop muziek van nu.
Lees verder
EASY SHAPE
Een onderwetse BBB les (buik, billen, benen) Veel aandacht voor deze spiergroepen maar uiteraard worden andere spieren niet vergeten! Ook voor beginners.
Lees verder
EASY BALANSYOGA
Net als de Power Yogaflow een combinatie van Tai Chi, Yoga en Pilates. Het verschil is dat de les langzamer gaat . Bij de Power Yogaflow doe je iedere oefening op de maat van de muziek bij de Easy Yogaflow is er achtergrond muziek. De ideale les voor dames die graag kennis willen maken met Tai Chi, Yoga en Pilates maar nog wel wat uitleg nodig hebben. De les duurt 60 minuten.
Lees verder
CROSS FITT
Onze Crossfit training speciaal voor dames hete vroeger NIKITA, de eerste crossfit training speciaal voor dames in Lelystad. De les bestaat uit constant varierende functionele bewegingen uitgevoerd op hoge intensiteit.
Lees verder
BETTER BELLY
45 minuten op de loopband of AMT apparaat met om je taille de Better Belly band. De snelste manier om plaatselijk af te vallen.
Lees verder
YIN YOGA
Adem...voel...ontspan...en laat los...
Yin is respect voor meer tijd en aandacht aan jezelf.
Lees verder
BALANS & DANS BIEDT DE VOLGENDE KINDERLESSEN:

CLIP DANCE
Clipdance is dansen zoals je dat in videoclips zit. Bijna alle popartiesten promoten hun liedjes met clips waarin ze nieuwe dansstijlen laten zien. Het is natuurlijk supercool als je ze mee kan doen. Je leert allemaal supergave moves zoals je ze ziet op de tv. Uiteraard worden de laatste hits gebruikt om opte dansen. Afhankelijk van de leeftijd duurt de les 50 of 30 minuten.
Lees verder
DEMO TEAM
Wil je Balans&Dans vertegewoordigen bij festivals, demonstraties en als team meedoen aan dans wedstrijden?
Dan is het Demo Team iets voor jou!
Lees verder
FEEST VIEREN
Ben je jarig of heb je iets anders te vieren?
Wij hebben de perfecte locatie om samen met je vrienden een geweldig KINDERFEEST te organiseren.
Lees verder
HIP HOP/STREETDANCE
Hip Hop is een dansstijl die vraagt om veel energie en creativiteit. Het combineert zachte en ruwe bewegingen. Hip Hop is opgebouwd uit verschillende hip hop subdansstylen zoals: popping, locking, housing, wacking, krumping, ols style, new style, streetdance.
Lees verder
KLASSIEK BALLET
Klassiek Ballet/ADV voor kinderen vanaf 6 jaar. De kinderen leren op een speelse manier bewegen op muziek en de beginselen van het "echte"ballet. De basispassen van dans, huppelen, hinkelen aansluitpassen en balansoefeningen worden aangeleerd. Ook wordt de fantasie aangesproken. De kinderen dansen als prinsessen op het bal van de koning of gaan met de hele groep op vakantie naar het strand. Kortom een hele leuke les om een dansbasis te vormen en het kind langzamerhand te laten kiezen welke dansrichting hij/zij later op wil gaan.
Deze les duurt 50 minuten.
Lees verder
MODERN DANS VA 8+
Bij Modern Dans kan laat je je gevoelens uiten door muziek en dans. Deze les duurt 50 minuten.
Lees verder
STREETDANCE
Streetdance is een populaire dansstijl. Het leuke van streetdance is dat de danssijl razendsnel verandert. Streetdance is een verzamelnaam voor een heleboel verschillende stijlen. De docent houdt de laatste trends bij en leert je de verschillende moves en choreografieen. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan techniek, want die heb je nodig om echt goed te worden. Afhankelijk  van de leeftijd duurt de les 30 of 50 minuten.
Lees verder
TEVREDENHEIDS ONDERZOEK!!
KLIK HIER
OPENINGSTIJDEN:

Ma.
8.30–12.00u en 18.00–22.00u
Di.
8.30–12.00u en 18.00–22.00u
Woe.
8.30–12.00u en 15.30–22.00u
Do.
8.30–12.00u en 18.00–22.00u
Vr.
8.30–12.00u en 15.30–21.30u
Za.
9.30 -12.00u.
Zo.
9.30–12.30u